Okategoriserade

Lucia

Igår var det 13 december och som traditionen är måste det bryta ut en debatt om luciatåg. Det är lika säkert som regn på midsommar. Det är inte ofta jag lägger mig i debatter men ibland kan jag bara inte låta bli. Jag lovar att jag till största delen av tiden kommer hålla mig till att prata krämer men ni som känner mig vet att jag kan mycket mer än bara långa hudvårdsrutiner.

Annons

Varför jag ens orkar skriva om det här förstår jag inte men känner att det som vanligt är dags att påminna om min syn på skönhetsideal och människors rätt att få vara vem de vill. För min del så spelar det ingen roll om lucia är en kvinna eller man. Ärligt talat stör ungdomens skönhetstävlingar mig mer. Jag hoppas det inte är samma galenskaper nu som förr. När jag var tonåring skulle lucia alltid vara snyggaste tjejen eller den mest populära. Jag var hellre pepparkaksgubbe. Det var många som sparade sitt hår under året och bantade som en galning för att passa det rådande idealet. Jag passade inte riktigt in i det idealet och kände mig i smyg kass för att jag inte var smal och snygg nog för att passa som tårna. Är det verkligen sunt?

Som invånare i Gävleborg så ser jag gärna en man som lucia bara ungdomarna slipper utstå den sjuka hetsen med att vara supersmal och vacker för att passa in. Manliga lucior är ju inte direkt något nytt ändå. Nordiska museet hade en en fantastisk sammanfattning om luciafirande som alla borde läsa.

Kan vi inte en gång för alla bara låta bli att förvandla allt till ett drev?

Bild lånad från Nordiska Museet

Relaterade inlägg

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance

IS Clinical pro-heal serum advance är ett lugnande serum som ska jämna ut hudtonen. Den passar för hud med akne, rosacea och pigmenteringar men ska även kunna förbättra hudstrukturen.

Förutom antioxidanter innehåller IS Clinical pro-heal serum advance även en avancerad C vitamin (L-askorbinsyra) i en kombination av botaniska extrakt från olivblad och koppar tripeptid. E-vitaminet boostar andra antioxidanter som t ex vårt älskade glowvitamin C. A-vitamin förbättrar hudstrukturen och bevarar fuktnivån. Effekten det ska ha är att lugna huden och minska irritationer och inflammationer.

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask

Actyva nutrizione ricca mask är en intensivbehandling för torrt och känsligt hår. Det ska göra håret mjukt, ge volym och lätt att reda ut. Självklart ska behandlingen även…

Garderobsrensning

Ibland behöver man göra en garderobsrensning och idag började jag. Shopping har alltid varit något jag gillar men en överfull garderob utan överblick är inte kul. På senaste…

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate ansiktsolja är en olja som ska minska fina linjer och rynkor. En liten fundering. Har du tänkt på varför det kallas för fina linjer…

Rosenserien calming moisturizer

Rosenserien calming moisturizer

Rosenserien calming moisturizer är en dag och nattkräm som ska reducera rödhet i huden. Den ska återfukta och mjukgöra samtidigt som den stärker kapillärerna i huden, det gör blodkärlen mindre framträdande och får huden att se lugnare och jämnare ut. Alla hudtyper ska kunna använda den men framförallt ska den fungera för de med rosacea och ytliga kärl.

bodybee stift

Bodybees bee natural stick

Bodybees bee natural stick är ett naturligt fast balm som smälter vid kroppstemperatur. Du kan hade det på kroppen och ansiktet. Jag har den ofta till händerna. Det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *