Jag är 160 så eventuella modelldrömmar är bara att glömma. Lägg till att jag passerat 40 och skulle behöva tappa några kilo så förstår ni kanske varför jag skrattade när jag fick min namnbricka med Modell som titel. Namnbrickan hade jag lite kul åt på Hud & Kosmetikmässan senare men först tar vi min otroliga insats som modell. Jag var alltså modell under SM i fransförlängning 2019! Tävlingen heter Eurolash men jag har även hört SM i fransförlängning. Vilket som är korrekt vet jag inte men det var en intressant tävling.

Att man ska vara noggrann när man väljer behandlare för fransförlängning hoppas jag ni räknat ut. Det är något som kräver otroligt mycket kunskap och skicklighet så jag är glad att det finns SM för de som är riktigt seriösa. Det behöver lyftas fram vikten av kunskap nu när många jagar rabatter och lågpris se ibland glömmer bort att man får vad man betalar för.

Vi samlades barbariskt tidigt på morgonen. 7 stod vi utanför Kistamässan. Det var lite annorlunda att passera alla montrar som var tomma.

När vi kom till mässhallen där SM hölls så var det en stor sal med rader av behandlingsbäddar. Jag ska försöka hitta bilden. Det ser rätt konstigt ut med en mässhall fylld med behandlingsbäddar. Man är ju van att se bäddarna ensamma i ett litet rum.

Bilden lånad från EuroLash Instagram Det är bara ett hörn av lokalen. Jag låg närmast väggen men vågar inte svära på att det är jag på bilden.

För att tävlingen skulle vara rättvis för alla så lottades vi ihop med en fransstylist. Iden med att lottas ihop gillar jag eftersom en bra stylist ska kunna göra fransar på de flesta som har ok fransar. Vi var tvungen att skicka in bilder på hur våra fransar såg ut så de som inte har lämpliga fransar ska vara bortgallrade. Jag skäms men jag kommer inte ihåg vad min hette. Eftersom jag inte är en morgonmänniska så skyller jag på det. Hon var riktigt trevlig det lilla vi fick prata. Eftersom jag skriver det här långt efter så har jag glömt om jag fick komma med några egna önskemål. Med tanke på att det var SM så har jag för mig att det var upp till stylisten att avgöra vilka fransar som vart bra.

https://www.instagram.com/p/B2jEzMJCjss/?utm_source=ig_web_copy_link

Innan tävlingen fick vi ett mail med instruktioner som jag hoppas alla höll. Man fick absolut inte ha någon form av smink eftersom det kan orsaka problem med fransarna. Självklart får man inte dyka upp med fransförlängning eller någon lashlift heller. Jag som knappt går till Ica utan smink tyckte det var tortyr att inte använda smink men jag vill ju inte förstöra resultatet eller ge stylisten problem.

Självklart fick jag inte använda någon form av hudkräm eftersom det också kan orsaka problem med fransarna. Man märker hur mycket av huden man bygger upp med krämer när man inte får använda dem. Jag undvek även oljebaserad rengöring av samma skäl.

Ni som känner mig vet att jag är rätt pratglad. Under tävlingen var det förbud att prata. Jag tycker jag borde få en medalj för att jag klarade det! Som om det inte var tillräckligt utmanande att inte få prata så är det strikt förbud mot mobilen. Den fick inte ens användas för ljudbok. Regeln gällde både för modeller som för tävlande. En telefon som ringer under tävlingen kunde innebära att den tävlande diskas så ja var otroligt noggrann att kolla så den var avstängd.

Ni som tror fransmodell är lätt så kan jag meddela att jag även testade att svälta. Äta under tiden som de gör fransarna är ju bara att glömma. Alla ni som gjort fransar vet ju hur pilligt det är. Det är rent ut sagt respektlöst att anmäla sig till en tävling som är viktig för den som anmält sig och sedan resa sig för att äta. Vi kommer inte dö av svält under en sån tävling. Vi började 7 och skulle vara klar kl 13:00. Klarar man sig inte utan mat den stunden så behöver man inte fransförlängning utan hjälp med sin relation till mat. Lätt att låta hård men jag var superhungrig såklart när jag var klar. Som tur var hade jag med mig en bar i handväskan som jag kunde äta i väntan på att kunna äta riktig lunch. Det skulle bjudas på snacks och vatten men jag hittade inget utan mjölk och gluten så min lilla bar var uppskattad. Det fanns även lite läsk så jag svalt inte ihjäl. Det var värt att vara lite hungrig de timmarna tävlingen varade.


När tiden var ute för tävlingen så fick vi gå samlade till rummet där juryn satt. Det var fördelat på olika stationer där de gjorde bedömningar på fransarna. Där fick vi prata och använda mobilen så jag passade såklart på att fota. Det var riktigt intressant att se vilka fransar alla fått.

Varje deltagare granskades noga.

Jag var riktigt nöjd med mina fransar. Några jag pratade med medan vi väntade på att domarna skulle granska våra fransar hade inte samma tur. Vill man styra helt över resultatet ska man inte ställa upp som modell. Då är det bättre att boka tid på salong och ha en lång dialog innan. En hade fått misslyckade fransar och hon var inte så nöjd. Nu kan alla ha en dålig dag och otur med utrustningen men jag är ändå förvånad att det ens går att anmäla sig till att tävla i SM och inte göra bra resultat. Tänker man så är det bra att det finns tävlingar där de får visa sina kunskaper och de som är mindre bra får tydligt veta vad de behöver förbättra.


Jag bjuder på att håret ser ut som det gör och noll makeup. Med min nofilterideologi så kämpar jag med att inte använda filter.

Vad är meningen med att tävla om man inte vinner? Ingen aning, här är listan på alla vinnare! Om mina fransar vann vet jag inte men jag var riktigt nöjd med dem. De vart lagom långa och täta. Jag skulle vilja testa att göra dem igen hos samma stylist.