Inom skönhet växlar trenderna nästan lika fort som modet. Senaste trenden är naturlig hud vilket låter fint men hur hänger det ihop med ekonomi? Röda tråden i alla trender är att de inte är tillgängliga för alla. När det blev trendigt med färgstarka makeuper var högpigmenterade skuggor väldigt dyra. Nu kan du köpa en färgstark ögonskugga för ett rimligt pris så nu hoppar vi till nästa trend eftersom färgglad makeup är tillgängligt för de flesta.

Annons

Naturlig hud låter underbart! Vi ska möjligen ha ett lätt färgat solskydd och lite bronzer och låta vår riktiga hud synas och det är ju fantastiskt om alla vore så nöjda med sin hud. Nu är tyvärr inte alla nöjda med sin hud och de har kanske inte heller möjlighet att gå på behandlingar för att åtgärda hudproblemen. För de med solskador och akneärr kan en täckande makeup kännas som ett skydd som även boostar självkänslan. I min drömvärld ska de känna sig lika vackra som vilken supermodell som helst men de jag pratat med känner inte så men sminket ger dem lite skydd.

Vad krävs då för att få den looken att se fin ut? Som alltid visar bilderna nomakeup unga personer utan rynkor och med en hud utan spår av akne eller solskador. Jag kvalar alltså inte riktigt in i de som passar för den looken trots att jag gör mer behandlingar än genomsnittet.

Annons

En felfri hy kräver bra gener, sund livsstil och massor av behandlingar. För oss över 40 innebär det ofta att få bort solskador och det kostar många tusenlappar för att sopa undan bevisen på hur korkade vi varit. Krämer kan minska skadorna men de djupa kräver ofta laser och ipl på salong. Brustna blodkärl ser ju inte heller kul ut och även de går att behandla med en stor plånbok. Rynkor börjar accepteras men då ska de sitta på rätt ställen. Rökrynkor hörs ju redan på namnet… Argrynkan är inte heller helt acceptabel enligt vissa. Slapp hud ska vi inte ens tala om.

Bra hudvård kostar men kan göra enorm skillnad. Om du inte tror mig så kan du köpa dålig hudvård och använda den några månader

Det här är alltså en trend som gör sig bäst på någon under 25 utan akne eller någon som har råd med mycket behandlingar på salong. Kom även ihåg att många #nomakeup har tatuerat eyeliner, bryn och läppar. De gör även ansiktsbehandling regelbundet och använder en grym hudvårdsrutin. Utöver det så använder de flesta brun utan sol i någon form. Lägg gärna till att de antingen gör lashlift eller fransförlängning. Fast jag är 45 så kan även jag gå utan smink när jag gjort allt det men det kostar massor. Även när jag gjort allt det så vill jag ändå gärna ha ett färgat solskydd för att blurra lite skavanker och ett återfuktande lipbalm för att se lite fräschare ut.

Åter till min fundering. Är det här en accepterande trend där vi hyllar hur vi ser ut på riktigt eller är det här bara ännu en trend för de som har råd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *