Naturliga ingredienser börjar många marknadsföra att de har i sina produkter. I det stora tycker jag om naturliga produkter. Det är tyvärr inte perfekt men vad i hela världen är perfekt?

Annons

Många naturliga produkter innehåller starka eteriska oljor som kan orsaka reaktioner. Blanda därför inte ihop naturlig med säker. Arsenik är naturligt men det har vi äntligen slutat använda i hudvård.

Mica glittrar så fint i våra produkter och är också en naturlig ingrediens. Att det i många fall bryts i gruvor av barn är inte lika vackert. Självklart försöker alla hudvårdsmärken förebygga att det sker men de kan inte bevaka dygnet runt. Man kan framställa mica kemiskt och då går det att garantera att inga barn riskerar livet i framställningen. Problemet är om ett märke nischar sig som naturligt så kan de inte använda kemiskt tillverkad mica för då är de inte längre naturliga🤯

Många kemiskt framtagna ingredienser är dessutom säkrare eftersom du alltid vet exakt vad den innehåller och kan styra egenskaperna på ett sätt som det är betydligt svårare att göra med naturen. Nu är inte alltid alla kemiskt framställda produkter bra.

Som alltid, tänk igenom noga vad ni köper! Det är omöjligt att göra 100% rätt i allt men varje steg i rätt riktning är bra. Jag tror att vi kan göra kloka val för oss och naturen.

Annons