Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Nioxin cleanser shampoo fine hair ingår i ett System 2 kit från Nioxin. Man ska använda det med scalp revitaliser för att få ett tjockare glansigare hår

Jag har ganska tjockt hår men hårstråna är tunna. Jag vill ha volym på mitt hår.

Doften på Nioxin Cleanser Shampoo är fräsch och ganska stark. Mentol är uppfriskande och schampot löddrar bra. Det är ett djuprengörande schampo som ger en fräschare hårbotten.

Texten i kursiv stil är kopierad från Lyko. Den beskriver enkelt hur systemet fungerar. Bipacksedeln i kitet gav mig huvudvärk för den var för lång. Det är ju liksom hårvård det handlar om och inte bygga en rymdraket. Varför gör de då så långa instruktioner?

Den eviga frågan, är kitet tillräckligt bra för att köpa igen? Nioxin är ett märke jag gillar och de har många bra produkter. Det här är ett bra kit men jag måste ha ett mer mjukgörande balsam till mitt hår.

Nioxin System 2 trial kit finns hos Lyko för 399kr

System 2 är speciellt framtaget för fint, obehandlat hår med märkbart håravfall. Systemet gör att håret ser tätare ut och ger det en frisk glans. NIOXIN Cleanser (150 ml) hjälper till att ta bort tilltäppande talg, fettsyror och andra miljörester från hår och hårbotten. Rengör för att få håret att se tjockare ut. NIOXIN Scalp Revitalizer (150 ml) är en lätt balsamprodukt som bidrar till att ge håret motståndskraft och att kontrollera fuktbalansen. NIOXIN Scalp & Hair Treatment (40 ml) innehåller antioxidanter och växtextrakt som gör att hårbottnen känns fräsch. Information om systemet: Volymgivande, kosmetisk behandling (ska inte sköljas ur) vid märkbart håravfall – med solskyddsfaktor SPF 15 som skyddar huden i hårbottnen, och med antioxidanter och växtextrakt som fräschar upp hårbottnen. De innovativa 3-stegssystemen från NIOXIN bygger på ett avancerat hudvårdskoncept för rengöring, optimering och behandling av håret och hårbottnen. Håret ser tjockare och tätare ut. Det kompletta Nioxin-systemet påverkar håret på fem sätt så att det ser tjockare ut: 

  • Mindre håravfall pga. avbrutna hårstrån
  • Håret ser tätare ut
  • Ökar hårstrånas textur.
  • Bidrar till att stärka hårets motståndskraft mot skador.
  • Tar bort överskott av talg från hårbottnen.