Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Lacksnack med Scratch hade tjänat på att vara ett fristående event. Jag hann delta i det ett tag innan jag var tvungen att avvika. Lacksnack var en programpunkt i pressrummet under SBW2021 De har även AW-deluxe för de som vill lära sig mer. Jag har inte varit på det än men är sugen. Det kostar runt 500 och man får produkter för att vårda hemma och tips hur du lackar som ett proffs.

Temat var något vi alla ofta glömmer. Handvård! Om vi vill ha fina naglar måste vi vårda dem eller bygga fina. Men hur fina ser de ut om händerna har torrsprickor och nariga nagelband?

Hur ska vi då vårda våra händer? Om vi utgår från att vi gör en veckomanikyr så blir det enklare.

Marie Houston VD för Scratch och väldigt kunnig på naglar

Ta bort gammalt nagellack med en bra remover. Tvätta händerna efter och borsta rent med nagelborste. Ibland kombinerar jag det med att lägga exfolierande mask i ansiktet ca 5 minuter.

Jag är osäker om de sa det men jag brukar använda en peeling som t ex Skin Treat radiance reveal hand soap scrub innan jag blötlägger händerna. När jag tränar och slarvar med träningshandskar så får jag ofta förhårdnader i händerna och det är inte så snyggt.

Blötlägg fingrarna i ljummet vatten och lite nail food ca 15 minuter. Är du som mig kan du lägga en mask på ansiktet under tiden för att maxa.

Efter 15 minuter petar du försiktigt ner nagelbanden. Använd en orangepinne eller kristallfil. Kristallfilen har fördelen att du även kan putsa ner hudflikar runt naglarna. Det går också att såga fram och tillbaka med den så du kan finjustera naglarna med den också. Större justeringar av formen gör du med en vanlig fil. Kristallfilen kostar ca 95 kr och håller en evighet. Min är mer än 2 år och ser ut som ny.

Sofia och Marie! Tyvärr tog jag inga bättre bilder på de här underbara damerna

Droppa lite Scratch nail food vid nagelbanden och under nageln och massera in den. Tänk på att ta väldigt lite. Ta inte bort ev överskott av olja.

Polera naglarna med en polerfil så oljan stängs in i nageln. Använd inte den grova sidan varje vecka för då har du snart inga naglar kvar. De mildare kan du använda ofta.

Kolla på naglarna och tänk igenom om du vill ha färg eller göra en kur med något. Jag brukar gilla mitt Scratch no dry nails men jag har ofta problem med räfflade naglar så ibland använder jag Scratch ridgefiller om jag vill ha släta naglar. Sedan applicerar man valfri färg och låter det torka. Kom ihåg överlack om du vill att manikyren ska hålla bra. Vill jag glittra använder jag Scratch sparkle deco & topcoat 104 annars tar jag ofärgat.

Låt gärna bli naglarna 30 minuter så nagellacket torkar helt. Olja lite till och förslut med en bra handkräm. Scratch no dry hands moisturizer torkar fort. De har även en underbar kräm som du kan använda som nattmask under natten.

Kom ihåg att händerna talar mer än vi tror. Vi talar ofta med stora gester och förstärker vårt budskap med våra händer. Om vi skäms för våra händer är risken att vi tonar ner oss. En välgjord manikyr och välvårdad hand är en del av vårt första intryck.

Om vi räknar in 30 minuter torktid så tar handvård och manikyr ca 1timme och går att utföra i soffan när du kollar på tv. Det bör du unna dig själv. Om du även gör mina tillägg för ansiktet så har du gett dig själv en liten ansiktsbehandling under samma tid. Har du barn så går det att göra manikyr och kolla på en barnfilm under tiden så har ni fått tid tillsammans!

Marie hade även ett klokt råd. Samla dina manikyrprodukter på en fin bricka så du har allt samlat när du gör din veckomanikyr. Om du inte har möjlighet att åka till Scratch så finns deras produkter hos Lyko