Årets upplaga av Stockholm Beauty Week var minst sagt annorlunda. Först vart den flyttad och all trodde nog att den skulle bli inställt men Maria Forssén löste det och mässan blev av!!! Det är enligt mig årets roligaste beautymässa.

Istället för musikaliskas vackra men trånga lokaler så var årets Stockholm Beauty Week på Stockholm Waterfront Congress Center. För oss som inte bor i Stockholm vart det riktigt bra. Jag kom dit med tåg (självklart munskydd på också) och tog bara rulltrappan upp till mässan. Hade jag varit extra smart/lat hade jag bokat det hotellet men jag bodde på Scandic inom promenadavstånd för att undvika tunnelbana.

De hade delat in mässan i 5 delar och vid ingången möttes du upp av trevliga tjejer som scannade biljetterna, pumpade fram handsprit och även erbjöd munskydd från Sweden Eco. I enighet med bestämmelserna släpptes max 50 personer in i varje mässhall. I det räknades även utställarna och jag tycker det fungerade riktigt bra.

Fördelen med att det var så begränsat med människor i varje hall var att man fick mer tid och utrymme vid varje utställare. Som vanligt var blandningen verkligen intressant och jag hittade hur mycket kul som helst. Baserat på antalet spännande utställare skulle det här inlägget bli hur långt som helst men jag nämner ett litet urval och ber de som inte nämns om ursäkt.

Le mini Macaron erbjöd att man fick testa deras nagellack och urgulliga lampor. Självklart var jag tvungen att testa. Är sjukt sugen att köpa deras kromkit! På bilden testar jag en stor lampa men den lilla är sötare. Jag har en chockrosa!

ANNONS

I överkant på bilden skymtar ni ett av mina favoritmärken Reserol. De har så många bra produkter och deras nattmask är magisk när man sover lite för lite. Boostingfilmen är otroligt innovativ. Det nya de hade var en bodycream som såg verkligen intressant ut. De hade även smakprover på deras kollagenshot!

En riktig innovation var TruSculpt! Jag vill ha den!!! En maskin som har allt. Den stimulerar muskler och bränner fett. Som tur är ersätter den inte nyttig mat och gym men den ger verkligen en bra start till bättre resultat.

Jag testade magbehandling med en vän. Man får plattor fästa på magen och sedan dras den där fina plasten ni ser på bilden åt. Plattorna ger impulser till musklerna och reducerar fettceller. Det var lugnt att gå på mässan efter men dagarna efter kändes magmusklerna rejält! Man kan använda alla 8 plattorna på sig själv eller göra som jag gjorde och ta 4 och en vän tar 4.

De hade även en maskin för att tighta upp den berömda dubbelhakan. Även den var relativt smärtfri och man ser resultat redan efter första behandlingen. Skulle gärna köra en komplett kur för att se hur magiska resultat man kan få då. Kommer ev ett separat inlägg om dem.

Real Technique hade en massa duktiga makeup artister på plats och visade upp deras borstar och redskap. Man fick även ta foton i deras söta fotoautomat. Hela deras monter hade rosa tema och backdropen där man tog bilder var så himla söt med blommor.

Ortodontiakademin hade en monter och om jag hade läst på mer innan hade jag nog gillat den mer. Jag trodde de höll på med tandblekning men de verkar ju ha massor av intressanta produkter och tjänster. Man fick små testförpackningar av deras tandkrämer och jag gillar dem. Hoppas de är med på fler mässor.

Annons

Rosenserien har några intressanta produkter men jag kan inte minnas något som stack ut. Fick prov på deras sheetmask som var helt ok.

Hada hade en av de vackraste montrarna på mässan. Man fick spa-känsla av att se deras monter. Produkterna är minimalistiska och packade i lufttäta förpackningar för att minska på konserveringsmedel. Deras hudvård är framtagna för hållbarhet.

Loelle har jag följt på Instagram och varit nyfiken på men varje gång jag tänkte kolla på deras monter var det andra människor där.

M.A.S Swiss Color hade bra pris på permanent makeup och plasmalift. Jag var feg men en kompis bokade tid för att tatuera eyeliner. Är ni nyfikna kanske jag återkommer med ett inlägg om det. Har lovat att följa med och se hur det går till.

More Cosmetics hade geniala paletter som går att bygga på höjden. Jag vart riktigt sugen men försöker dra ner på makeup just nu. Ni som känner mig vet ju kaoset med ögonskuggor jag jämt släpar på så det kommer köpas något från dem när jag lyckats rensa lite till.

Cosmopharma är ett märke jag hört om men inte använt. De har ekologiska, veganska naturliga produkter. Produkterna doftade fantastiskt och verkade bra.

Holistic Health Academy hade en trevlig monter där de promotade sin utbildning. Jag är sugen men just nu är det inte rätt tillfälle för utbildning. De visade även acu cups, oroligt trevligt att få testa. Rawfood Erica visade på mina stackars svullna plågade vader. Verkligen en behandling jag vill testa igen. Johanna Bjurström var lika trevlig som vanligt. De hade även Nordic Superfoods utbud som är alldeles för intressant men jag har tyvärr inte plats hemma. Nästa mässa lovar jag att ha ätit upp alla mina tillskott.

Skogen Cosmetics hade en vacker monter som jag såg alldeles för lite av. Det är ett märke som jag varit nyfiken på sedan förra Stockholm Beauty Week men fortfarande inte testat. De har sjukt snygga förpackningar och verkar toppen!

Silicea fastnade jag länge hos. De har bra tillskott och eftersom jag håller på att spara ut mitt hopplösa hår så passade jag på att fråga ut dem länge om hur håret ska kunna må så bra som möjligt.

Scratch nails har grymt bra produkter för naglarna och alltid kunnig personal. Tyvärr har jag gett mig själv shoppingförbud på nagelsaker annars hade jag köpt deras underbara nailfood olja och ett glittrigt överlack

Em-sculpt och Victus Medical hade en intressant monter med många intressanta saker. Nyheten var en maskin för bäckenbottenträning som många provade. Jag kunde tyvärr inte testa den men fick testa en kort behandling av deras berömda buttlift. Några resultat kan man inte räkna med men den kändes bra och jag skulle gärna göra en kur och få lite fart på musklerna. De hade även hudvård som verkade riktigt spännande. Jag hade nog kunnat stå där och nörda i en evighet men tiden är ju begränsad.

Evergeticon hade underbara naturliga krämer från Kreta. En vän handlade och älskade dem och jag tyckte de kändes underbara men köpte inget!!! Deras broschyr var verkligen toppen med prover inklistrade och i broschyren stod det hur man använder varje produkt för att kunna testa en hel rutin från dem.

Zao makeup har ekologisk makeup. Har provat dem och de har bra produkter. Mitt favoritläppglans kommer från dem. Eftersom jag inte ska köpa mer makeup just nu försökte jag hålla mig från deras monter.

Batiste visade sina torrschampon men mitt hår och torrschampo är ingen bra kombination tyvärr. Synd eftersom de har en massa underbara dofter.

Jorat Cosmetics hade jag tänkt besöka på mässans sista dag men då var de inte kvar…

Qryo T har en massa behandlingar som jag är nyfiken på men det fanns tyvärr inte en enda gång det gick att få kontakt med personalen i montern. Har varit på föreläsning med dem om biohacking och tycker de verkar seriösa men vet inte om de hade med några nyheter.

Masq+ har fantastiska ansiktsmasker. De hade även lite bättre pris har jag för mig. Köpte inget eftersom jag har lite för många masker just nu.

Ante Age hade ett riktigt intressant system som bygger på mänskliga tillväxtfaktorer och stamceller. Synd att de inte hade små förpackningar. Hade gärna provat men vill gärna testa en liten förpackning först eftersom min hud är lite lätt hopplös ibland.

Gildaskolan var där med sina duktiga elever som gav råd och i samarbete med Scratch kunde man även få en snabb manikyr. Det jag föll mest för var deras plexiglas för ansiktsbehandling. Man hade en plexibåge mellan sig själv och behandlaren. Riktigt bra nu i Coronatider.

Apodental hade tandborstar och tandtrådsbyglar gjorda i bambu. De hade även strumpor av bambu som kändes så sköna så jag köpte vandringsstrumpor som kändes så mjuka och sköna. Råkade köpa tandtrådsbyglar också. Vad har man för nytta av beautyprodukter om inte tänderna mår bra.

Dr Belter har bra hudvård som jag länge varit nyfiken på men jag fastnade mer för att kolla på deras makeup. Den kändes så enkel och bra.

Life Time clinic hade intressanta visningar av syrapeel. Tyvärr hade jag redan testat Aha-pensling så jag kunde inte testa något. Hon jag pratade med verkade seriös och bra så jag ska boka in en behandling hos henne vid tillfälle.

Orgaid är ett ekomärke med vacker design och intressanta produkter.

Pulp de Vie var en favorit eftersom jag gillar konceptet. De tar ”ful” frukt som ingen vill ha från fruktmarknaden och gör underbar hudvård av den.

Make up by Ztirl! Jag erkänner, jag älskar glitter. Hon som driver bolaget är så trevlig så jag fastnade där och shoppade såklart lite också. Märkligt nog lämnade jag montern med glitter i ansiktet.

Me Amina hade Guashastenar och en massa intressanta produkter. Har hört mycket gott om hennes oljor och kommer kolla mer på dem.

By Barb hade riktigt snygga accessoarer för håret. Köpte en snygg hårsnodd som funkar lika bra som armband. Redan på hemvägen kom jag på att jag borde köpt fler…

Fruesh är ett företag från Dalarna. De hade ekologiska produkter som verkade intressanta men min hjärna var utmattad och fötterna med så jag kikade bara som hastigast.

The Handmade Soap har många intressanta produkter. Jag har deras shampo och balsam och de bygger på naturliga ingredienser. Vart lite kär i deras dofter.

KMT hade produkter för känslig hud. Hon som skapat produkterna verkade väldigt trevlig och kunnig. Fick ett litet prov på kräm för känslig hud. Tänker testa den när jag lyckats plåga min stackars hud lite för mycket.

Aqua Gustus hade sprayer för att smaksätta vatten. Helt underbar ide och jag köpte två. Det är galet att vi i Sverige köper vatten och har fräscht vatten i kranen. Med tanke på att jag har kolsyrat vatten kopplat till kylen så har jag ju alltid kallt bubbelvatten och nu kommer det smaka underbart.

Det här blev ett riktigt långt inlägg och jag har ändå inte tagit med alla utställare. Det jag saknade mest från förra mässan var alla intressanta föreläsningar men det ju galna tider just nu och svårt att genomföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *