Marstrands Havshotell och spa ligger som du kanske gissat på Marstrand. Ibland är det skönt att checka ut från vardagen och ta en stund med egentid. Jag och en vän har pratat länge om att vi borde ta en sväng på Spa och bara vara. Nu låter det som om jag inte gör annat och det var inte länge sedan jag var iväg men ibland kommer allt på en gång. Det är ännu bättre med två täta spabesök eftersom man då känner sig lite extra ompysslad. Liksom alla andra så kan det gå lång tid mellan besöken men nu tog jag spa och behandlingar under en kort tid.

Hotellet ligger på fastlandet så det är lätt att komma dit. De har en stor parkering utanför vilket jag uppskattar eftersom vi kom med bil. Leta parkering är ju inte en bra start på en relaxhelg, inte heller släpa resväskan väldigt långt så extra plus i kanten. Utsidan hade jag glömt att fota men det ger ändå inte en bra bild av hotellet. Ni får nöja er med mina toffelbilder istället.

När vi kom till hotellet så hade de missat lite i bokningen och gett oss en dubbelsäng som inte var delbar. Vi sa till och medan vi utforskade Marstrand så löste de problemet. Vi tog båten över till Marstrand och utforskade allt vackert. Det är något speciellt med öar. Vi tog en promenad upp till fästningen och en liten runda i sinnenas trädgård. En nackdel när jag slappnar av är att jag glömmer att fota allt eller fotar någon liten detalj. Vill ni se dem får ni se en liten minimodell på länkarna eller åka dit själv. Vädret var ostadigt när vi kom men höll sig lite soligt medans vi tog vår promenad. Nu hade vi ett tight schema så vi åkte tillbaka till hotellet för att byta om och gå på spa.

Här ser ni meditationsbassängen. Den hade olikformade stenar som masserade fötterna. Det var meditativt att gå på dem. Se även hur lugnt det var på spat.
Det var gott om relaxplatser och strikt begränsning hur många man fick vara i poolerna. Det kan de behålla för evigt.

I bastun gällde max 2 personer åt gången. Det fanns ångbastu, vanlig och ett varmt rum. Utanför fanns även en isdusch som jag såklart testade. Utomhuspoolerna lät jag bli att fota eftersom det satt andra människor i dem. Jag vill själv inte bli smygfotad på spa och visar därför andra samma hänsyn. Bastuflotten är tydligen bara öppen ibland men den var öppen när vi var där så jag testade såklart den också. Efter bastuflotten är det ju obligatoriskt att bada i havet. När jag hade gjort det kom jag på att jag ville ha en bild som bevis på att jag gjort det. Jag bjuder på att jag inte är i perfekt form för att jag är så stolt att jag doppade mig TVÅ gånger i havet.

Det var kallt och en bastu var uppskattat efter. Jag var sugen att ta kort på musslorna vid stegen men tyckte det räckte med kallbad.
Vad heter de underbara relaxstolarna? De är underbara.

Efter att ha testat allt utom behandlingar på spa gick vi till rummet och gjorde oss vackra inför middagen. Maten var underbar och kocken ska ha en stor eloge för att ha fixat till mat som jag också tål med kort varsel. Deras skaldjursgryta så underbar ut men skulle beställas i förväg om man ville ha den mjölk och glutenfri. Jag uppskattar när de inte bara gör allegisäkert utan även är måna om att det ska smaka gott. Jag tog en torskrygg som var helt perfekt tillagad. Seriöst så skulle jag kunna åka dit igen bara för att äta den igen för att den var så god!

När middagen var över så gick vi till rummet. Lite mysigt att varva ner runt 20:30 men jag saknar sena kvällar. Självklart hade vi packat drivor med hudvård för att ha något och roa oss med.

Dr Belter har bra produkter som fick följa med på resan.

Dagen efter startade vi riktigt bra med en sväng till gymmet. Det var ett relativt välutrustat gym och underbart att gå ner och träna före frukost. Ni behöver inte vara oroliga eller känna er dåliga. Jag gillar inte att gymma nyvaken om jag måste köra bil till gymmet. Jag ville träna eftersom jag skulle göra en microneedling efter och då vill jag vila ansiktet så mycket som möjligt.

Nyvaken och osminkad.Vem designar gymspeglar egentligen?
När man gymmat behöver man ju äta! Som allergiker brukar jag inte jubla över hotellfrukost men det här är ett upplägg jag älskar. Personalen kollade av alla önskemål och kom ut med en färdig tallrik. Bra koncept som jag hoppas blir kvar.

Spa under Corona var en intressant upplevelse men många goda ideer fanns. Jag längtar redan tillbaka. Tack för en välbehövlig påfyllning av energi